Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Απάντηση Του ΠΑΟΔΗΛ Για Το Δημοτικό Κολυμβητήριο: “Απαράδεκτα Τα Δημοσιεύματα”

Ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για το δημοτικό κολυμβητήριο δημοσίευσε ο ΠΑΟΔΗΛ, κάνοντας λόγο για “απαράδεκτα δημοσιεύματα”.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Απάντηση Του ΠΑΟΔΗΛ Για Το Δημοτικό Κολυμβητήριο: “Απαράδεκτα Τα Δημοσιεύματα”

Ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για το δημοτικό κολυμβητήριο δημοσίευσε ο ΠΑΟΔΗΛ, κάνοντας λόγο για “απαράδεκτα δημοσιεύματα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΟΔΗΛ:

Έπειτα από τις απαράδεκτες και ανυπόστατες δημοσιεύσεις και σχολιασμούς σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, νιώθουμε την ανάγκη ν’ απαντήσουμε προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αλήθεια

αλλά και την προσβολή που υπέστησαν τόσο η Διοίκηση (η οποία όσες φορές κλήθηκε, ανταποκρίθηκε άμεσα για να βρεθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που θέτατε) όσο και το προσωπικό που εργάζεται με υπερβάλλοντα ζήλο προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του Κολυμβητηρίου καθώς και όλων των αθλητικών προγραμμάτων και δράσεων.
Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης, κολυμπούν εκτός των 3 φιλοξενούμενων Κολυμβητικών Σωματείων, Γ.Σ.Η., Ν.Ο.Η. και ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ, το κοινό, ΑΜΕΑ, μέλη του Κολυμβητηρίου που κολυμπούν για ιατρικούς λόγους, ενήλικες και έφηβοι που κάνουν πρόγραμμα εκμάθησης Κολύμβησης, παιδικά τμήματα εκμάθησης καθώς και αθλητικά προγράμματα όπως AquaAerobicκαι Συγχρονισμένη Κολύμβηση. 
Βασική μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια, καθώς και η εξυπηρέτηση όλων των αθλουμένων, είτε ανήκουν σε κάποιο Σωματείο είτε όχι.
Αναλυτικότερα σας παραθέτουμε τα κάτωθι προς αποκατάσταση της αλήθειας σε ό,τι αφορά τα ανυπόστατα και αναληθή δημοσιεύματα. 
• Εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ τα λειτουργικά έξοδα του Κολυμβητηρίου συνεχώς αυξάνουν, έχει γίνει ήδη έκπτωση περίπου 30%.στο μηνιαίο μίσθωμα των Σωματείων. Επιπλέον από τις αρχές του 2018 η θερμοκρασία έχει ανέβει κατά 0,4 βαθμούς και συγκεκριμένα από 26,1 στα 26,5 έπειτα από αίτημα των τριών Κολυμβητικών Σωματείων, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση των λειτουργικών εξόδων μας στα ύψη…
• Η θερμοκρασία αυτή υπερβαίνει την προβλεπόμενη θερμοκρασία βάσει Κανονισμού Λειτουργίας των Κολυμβητικών δεξαμενών.
• Επιπλέον της παραπάνω έκπτωσης στην συνδρομή των Κολυμβητικών Σωματείων, τους έχει παραχωρηθεί ΔΩΡΕΑΝ Γυμναστήριο για την εκγύμναση αθλητών τους καθώς και δωρεάν διαδρομές για τις πρωϊνές προπονήσεις τους, χώρος στο σαλόνι του 1ου ορόφου του Κολυμβητηρίου για την γραμματειακή διευκόλυνσή τους καθώς και ερμάρια-ντουλάπες για τη φύλαξη αρχείων τους.
• Φθορές που προκαλούνται στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό (αποδυτήρια, βατήρες κ.α.) από κακή χρήση ή ελλιπή επίβλεψη στους χώρους και προκαλούνται από μέλη των Σωματείων, δεν αποκαθίστανται από τους ίδιους αλλά επιβαρύνουν αποκλειστικά τον Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. 
• Προς διευκόλυνσή τους, κατά τις ώρες 16.00 – 18.30 δόθηκαν επιπλέον διαδρομές στα Σωματεία, μειώνοντας τις ώρες κοινού από το πρόγραμμα και μειώνοντας περαιτέρω και τα έσοδα του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.
• Η μη συμμόρφωσή τους σε επανειλημμένες υποδείξεις του προσωπικού και της Διοίκησης σύμφωνα με τους Κανόνες Λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, έχει ως αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αθλουμένων και την ασφάλεια των μελών γενικότερα. Κι εδώ δεν αναφερόμαστε για το σημείο φύλαξης τσαντών στον χώρο της πισίνας…. 
• Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση των ισοθερμικών καλυμμάτων, αυτά τοποθετούνται καθημερινά εκτός από τις ημέρες Τρίτη και Παρασκευή που γίνεται ο απαραίτητος καθαρισμός των δεξαμενών. Επιπλέον σε ημέρες που επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα( 6 μποφόρ και άνω ), είναι αδύνατη η τοποθέτηση του ισοθερμικού καλύμματος λόγω κινδύνου τραυματισμού του υπαλλήλου που μαζεύει το κάλυμμα ή ακόμα και καταστροφή του καλύμματος.
• Από την αρχή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου έως σήμερα, η Διοίκηση έχει προβεί σε σημαντικές ενέργειες για την μείωση των λειτουργικών δαπανών καθώς και την ορθολογική χρήση των εγκαταστάσεων.: την τοποθέτηση Ανεμοθωρακίων,την Ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου, την αντικατάσταση ενεργειακού μέσου θέρμανσης από πετρέλαιο σε Φυσικό Αέριο, την προμήθεια Ισοθερμικού καλύμματος κ.α.
• Επιπλέον τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει οι κάτωθι εργασίες για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου : Αδειοδότηση, Τοποθέτηση Στεγάστρου, Αλλαγές όλων των διαδρομών της πισίνας, πλήρως εξοπλισμένο Φαρμακείο, Αναβατόριο για ΑΜΕΑ, και ειδικότερα στο Μηχανοστάσιο: Αντικατάσταση Εναλλάκτη, Επισκευή Δικτύου σωληνώσεων, Επισκευή Φίλτρου Νερού, Τοποθέτηση αυτόματης πλήρωσης δεξαμενής, Επισκευή διαρροών δικτύου επιστροφής νερού, επισκευή γραμμής αναρρόφησης και γραμμής πυθμένα, Επισκευή δικτύου σωληνώσεων εναλλακτών.
Επιπρόσθετα αναφέρουμε ότι όσες φορές ελεγχθήκαμε εκτάκτως από την Υγειονομική Υπηρεσία Περιφέρειας Αττικής, πληρούσαμε όλες τις προϋποθέσεις Υγιεινής και Λειτουργίας αποσπώντας μάλιστα και τα θετικά σχόλιά τους, χαρακτηρίζοντάς μας ως ένα από τα καλύτερα Κολυμβητήρια της Αττικής.

Κλείνοντας αναφέρουμε ότι το Δημοτικό Κολυμβητήριο λειτουργεί σε 24 ωρη βάση, από τον Οκτώβριο του 2002 αδιάκοπα και αδιάλειπτα , εξυπηρετώντας καθημερινά μεγάλο αριθμό αθλουμένων . Είναι φυσιολογικό με την πάροδο του χρόνου καθώς και την χρήση, να δημιουργούνται φθορές στις εγκαταστάσεις αλλά και έκτακτες βλάβες, κυρίως στο Μηχανοστάσιο όπου απαιτούνται επισκευές ή αλλαγές ανταλλακτικών (όπως προέκυψε τον Σεπτέμβριο) οι οποίες όμως κάθε φορά αντιμετωπίζονται άμεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αν λοιπόν έπειτα από όλα τα παραπάνω, κάποιοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι δεν διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, η ασφάλεια των αθλουμένων, η στήριξη του Σωματειακού αλλά και του Μαζικού Αθλητισμού από την Διοίκηση αλλά και το προσωπικό του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. , θα μας κάνει να αναρωτηθούμε αν όλα αυτά κάπου αποσκοπούν…


Η απάντηση του ilioupolinews:

Η πληθώρα δημοσιευμάτων και καταγγελιών για το κολυμβητήριο, και μάλιστα από τον έφορο του ενός εκ των τριών, σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα πίσω από τις καταγγελίες, παρά μόνο ενδιαφέρον των πολιτών και των δημοτών για να λειτουργούν στην εντέλεια δομές που χρηματοδοτούν από τις τσέπες τους μέσω της φορολογίας. Το γεγονός οτι ο ΠΑΟΔΗΛ βλέπει “κρουφούς σκοπούς” πίσω από ερωτήσεις πολιτών, καταγγελίες άμεσα ενδιαφερόντων και δημοσιεύματα των τοπικών μέσων, δείχνει πολλά για τον πως τα στελέχη του αντιμετωπίζουν την κριτική.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Απάντηση Του ΠΑΟΔΗΛ Για Το Δημοτικό Κολυμβητήριο: “Απαράδεκτα Τα Δημοσιεύματα”
  1. Ο/Η Γιώργος Μπαλτάς λέει:

    Διαβάζω: ” Φθορές που προκαλούνται στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό (αποδυτήρια, βατήρες κ.α.) από κακή χρήση ή ελλιπή επίβλεψη στους χώρους και προκαλούνται από μέλη των Σωματείων, δεν αποκαθίστανται από τους ίδιους αλλά επιβαρύνουν αποκλειστικά τον Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.”! ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ ΤΗΣ “ΕΥΘΥΝΗΣ¨” ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ