Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αντιδράσεις Για Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» Στην Ηλιούπολη Από Την Παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αντιδράσεις Για Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» Στην Ηλιούπολη Από Την Παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις»

Ανακοίνωση με την οποία ζητά εξηγήσεις για την διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων στο πλαίσιο των επικείμενων χριστουγεννιάτκων εορτασμών στην Ηλιούπολη, εξέδωσε η δημοτική κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη».

Η παράταξη της αριστεράς στην Ηλιούπολη, αντιδρά για το γεγονός πως ο εμπορικός σύλλογος ανακοίνωσε τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικου χωριού και τη μίσθωση 60 εμπορικών περιπτέρων σε ιδιότητες χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής ποιότητας ζωής. Η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει χαρακτηριστικά:

Μας προκαλεί κατάπληξη πως ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης σήμερα το πρωί σε ανάρτηση του αναφέρει, ότι σε συνεργασία με το δήμο διοργανώνει «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» σε τρεις κεντρικές πλατείες της πόλης, αναφέροντας μάλιστα και εταιρεία – διοργανωτή. […]Σε ερώτηση μας σχετικά με το πότε ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση και γιατί εμείς σήμερα στην οικονομική επιτροπή καλούμαστε να εγκρίνουμε άλλο σχέδιο εκδηλώσεων, πήραμε την απάντηση ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία συμφωνία με τον Εμπορικό Σύλλογο πάρα μόνο «συζητήσεις», και ότι σε κάθε περίπτωση η λήψη απόφασης για την λειτουργία ενός τέτοιου «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» αφορά την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (που μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει μια τέτοια απόφαση).

Η ανακοίνωση, μάλιστα, συμπληρώνει πως σε επαφή που είχε η παράταξη με στελέχη της διοργανώτριας εταιρείας, παρουσιάστηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης, χωρίς να έχει γίνει οποιαδήποτε προηγούμενη συζήτηση στα θεσμικά όργανα του Δήμου.

«Θεωρούμε την όλη μεθόδευση απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, ενώ δε λαμβάνει στο ελάχιστο υπόψη τις πραγματικές ανάγκες του εμπορικού κόσμου της πόλης, αλλά τουναντίον να στέκεται απέναντι του και υπονομεύει την λειτουργία του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι Απαντά Ο Εμπορικός Σύλλογος

Για «άδικη και αδικαιολόγητη επίθεση προς τον εμπορικό σύλλογο» κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θανάσης Μπίρλης, μιλώντας στο ilioupolinews.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπίρλης «κληθήκαμε να συμμετέχουμε σε μια συνάντηση με τον Δήμαρχο, στην οποία ήταν παρόντες εκπρόσωποι μιας εταιρείας που θα αναλάμβανε τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη. Στη συνάντηση μας εκφράσαμε την πεποίθηση μας να συμμετέχουμε ενεργά στα δρώμενα, καθώς ήδη από πέρυσι είχαμε καταθέσει μια σειρά από σχετικές προτάσεις όπως η διεξαγωγή «Λευκής Νύχτας» και η «γιορτή σοκολάτας». Τέθηκε στο τραπέζι η δημιουργία ενός «χριστουγεννιάτικου χωρίου», χωρίς ωστόσο να ληφθεί ουδεμία απόφαση».

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Ε.Σ.Η: «Η ανακοίνωση που αναρτήσαμε ήταν καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα προς τον εμπορικό κόσμο της πόλης, προκειμένου οι επιχειρηματίες να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους, καθώς από τη διοργανώτρια εταιρεία δόθηκε καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων εκμίσθωσης περιπτέρων. Ήταν μια καθαρά διαδικαστική-διερευνητική ανακοίνωση, καθώς και εμείς δεν γνωρίζουμε ακόμα όλες τις λεπτομέρειες της εν λόγω δράσης»

Ο κ. Μπίρλης κάνει επίσης λόγο για «μικροπολιτικές μεθοδεύσεις», αναφέροντας μάλιστα πως παρόμοιες αντιδράσεις είχαν σημειωθεί και για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων του 2019 και του Καρναβαλιού, και τονίζοντας πως η μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων διέψευσαν όσους εξαπέλυσαν πυρά. «Είμαστε ανοικτά υπέρ δράσεων που θα φέρουν επισκέπτες στην πόλη, χωρίς ωστόσο να διαταράσσουν το τοπικό επιχειρείν» προσθέτει.

«Αντί ορισμένοι να ασχολούνται με το πως θα επιλύσουν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τοπικά καταστήματα με τη νέα δέσμη κυβερνητικών μέτρων, κάνουν μικροπολιτική στην πλάτη του εμπορικού κόσμου», καταλήγει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Αντιδράσεις Για Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» Στην Ηλιούπολη Από Την Παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις»
  1. Ο/Η ΤΣΑΦΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΟΣ λέει:

    κε Μπίρλη
    μπορείτε να μας εξηγήσετε με ποιο τρόπο ο σύλλογος σας προασπίζει στην συγκεκριμένη περίπτωση τους επαγγελματίες της πόλης;
    εσείς ασχολείστε με το πως θα επιλυθούν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τοπικά καταστήματα με τη νέα δέσμη κυβερνητικών μέτρων;
    και αν ναι…. πως ;
    στηρίζοντας σε τέτοιου τύπου διοργανώσεις; που αν μη τι άλλο δημιουργούν αθέμητο ανταγωνισμό στα μαγαζιά της πόλης μας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ