Facebook Pixel

Τοπικα

Ανοίγει Ξανά Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης – Γιατί Άλλαξε Χρώμα Το Νερό

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ανοίγει Ξανά Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης – Γιατί Άλλαξε Χρώμα Το Νερό

Την επανέναρξη της λειτουργίας της μεγάλης πισίνας του δημοτικού κολυμβητηρίου ανακοίνωσε ο Δήμος Ηλιούπολης, μετά από την 48ωρη παύση λειτουργίας της.

Το βράδυ της Τετάρτης 6/3 η δημοτική αρχή ανακοίνωσε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες την παύση λειτουργίας της μεγάλης πισίνας, καθώς παρατηρήθηκε θολότητα στα νερά της κατά την ώρα των προπονήσεων. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν 3 εβδομάδες, όταν το νερό πρασίνισε, με αποτέλεσμα η πισίνα να μείνει κλειστή για 1 ημέρα. Και στις δύο περιπτώσεις, τα νερά της πισίνας υπέστησαν «σοκ χλωρίωσης», και επανήλθαν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή στην ανακοίνωσή της «Η κολυμβητική δεξαμενή έχει επανέλθει σε άριστη κατάσταση, μετά τις απαραίτητες εργασίες (σοκ με ενεργό οξυγόνο Η2Ο2, καθαρισμός πυθμένα και τοιχωμάτων με σκούπα robot, καθαρισμός φίλτρων)».

Γιατί Αλλάζουν Χρώμα Τα Νερά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο λόγος για τη θολότητα του νερού αλλά και της αλλαγής του χρώματός του οφείλεται στα φίλτρα της πισίνας, τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία πολλά χρόνια και πρέπει να αντικατασταθούν. Ωστόσο, λόγω του υψηλού κόστους αντικατάστασή τους, ο Δήμος θα προβεί -αρχικά- σε αντικατάσταση του περιεχομένου τους, το οποίο αποτελείται από ειδική άμμο που φιλτράρει και καθαρίζει τα νερά. Έτσι, οι ιθύνοντες ευελπιστούν πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο εγγύς μέλλον.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ