Facebook Pixel

ΕκδηλωσειΣ

Ηλιούπολη: Αναβίωση Του Εθίμου Του Κλήδονα Στην Πλατεία Σικελιανού

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Αναβίωση Του Εθίμου Του Κλήδονα Στην Πλατεία Σικελιανού

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε το έθιμο του κλήδονα στην πλατεία Σικελιανού στην Ηλιούπολη, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον δεκάδων πολιτών.

Σύμφωνα με την παράδοση ο κλήδονας είναι ένα πολύ παλιό έθιμο σύμφωνα με το οποίο αποκαλύπτεται στις άγαμες κοπέλες η ταυτότητα του μελλοντικού τους συζύγου. Το έθιμο πραγματοποιείται στις 23 και 24 Ιουνίου, που συμπίπτει με το θερινό ηλιοστάσιο.

klidonas 03 Ηλιούπολη: Αναβίωση Του Εθίμου Του Κλήδονα Στην Πλατεία Σικελιανού

Κάθε χρόνο ο κλήδονας γιορτάζεται στην πλατεία Άγγελου Σικελιανού στην Ηλιούπολη, με το δρώμενο να διοργανώνεται από τον ομώνυμο σύλλογο, ανάβοντας μια μικρή φωτιά στη μέση της πλατείας και μικρά παιδιά να περνούν απο πάνω της, δίνοντας έτσι μια αφορμή για ψυχαγωγίας στους περιοίκους.

Παρόντες στον εορτασμό του εθίμου ήταν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών κ. Γιάννης Πούλος, o επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω», Γαβριήλ Αραμπατζής και η δημοτική σύμβουλος κ. Μαρία Αγγελή.

klidonas 04 Ηλιούπολη: Αναβίωση Του Εθίμου Του Κλήδονα Στην Πλατεία Σικελιανού
klidonas 02 Ηλιούπολη: Αναβίωση Του Εθίμου Του Κλήδονα Στην Πλατεία Σικελιανού

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ