Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Μια Απευθείας Ανάθεση 17.000 Ευρώ Φέρνει Δυσαρέσκεια Στους «Μπασκετικούς» Της Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Μια Απευθείας Ανάθεση 17.000 Ευρώ Φέρνει Δυσαρέσκεια Στους «Μπασκετικούς» Της Ηλιούπολης

Έντονη δυσαρέσκεια έχει εκδηλωθεί στον μπασκετικό κόσμο της πόλης μετά από την πρόθεση της δημοτικής αρχής να δώσει το ποσό των 17.360 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για τη διοργάνωση αθλητικού τουρνουά γυναικείων ομάδων μπάσκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilioupolinews, στελέχη τόσο του μπασκετικού Γ.Σ Ηλιούπολης όσο και του ευρύτερου χώρου της καλαθοσφαίρισης της πόλης εκφράζουν την έντονη αντίδραση τους στο γεγονός πως εταιρεία θα λάβει το ποσό των 17.000 ευρώ για τη διοργάνωση μπασκετικού τουρνουά στο οποίο θα συμμετάσχει και ο ΓΣΗ, την ώρα που η τοπική ομάδα καλαθοσφαίρισης εισπράττει ετησίως λιγότερα από 1.000 ευρώ για τις ανάγκες της από τον Δήμο, ενώ την ίδια ώρα πληρώνει περίπου 2.000 ευρώ κατ’ ετος σε ενοίκια προς τη σχολική επιτροπή για τη χρήση δημοτικών υποδομών για τις προπονήσεις των ακαδημιών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα τηλεφωνήματα «δίνουν και παίρνουν» με κύριο «αποδέκτη» της δυσαρέσκειας να είναι ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση της ανάθεσης.

Χαρακτηριστική είναι ανάρτηση από το επίσημο προφίλ του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ Ηλιούπολης, που αναφέρει «17.360? Ζήτω η Ελεύθερη Αγορά!».

Αντιδράσεις Από Την Παράταξη «Η Πόλη Που Θέλω»

Κατά τη συζήτηση του θέματος στην οικονομική επιτροπή, η αντίδραση του Γαβριήλ Αραμπατζή υπήρξε έντονη. «Σε μία εποχή που οι σύλλογοι κάνουν αρκετές δράσεις και επιχορήγηση είναι πολύ μικρή βλέπουμε ότι δίνονται αρκετά λεφτά 17.360 € με απευθείας αναθέση χωρίς καν να υπάρχει η γνώμη του πολιτιστικού και αθλητικού νομικού προσώπου», ανέφερε ο κ. Αραμπατζής, συμπληρώνοντας: «Εμείς θα απέχουμε από αυτό το θέμα με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη του Νομικού προσώπου και γίνεται με απευθείας ανάθεση και αυτό θέλω να καταγραφεί σε αυτή την απόφαση».

Το συγκεκριμένο τουρνουά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι μια προσπάθεια του Δήμου για την ενίσχυση του κινήματος #metoo σε τοπικό επίπεδο και της προώθησης των μηνυμάτων κατά της βίας και της κακοποίησης των γυναικών.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ