Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Συνεργοί: Πολλά Ερωτηματικά Και Κωλυσιεργία Στην Υπόθεση Του Επίμαχου Διαγωνισμού

Μια αιχμηρή ανακοίνωση με πολλούς αποδέκτες εξέδωσαν οι “Συνεργοί για την Ηλιούπολη”, ζητώντας εμμέσως εξηγήσεις για την κωλυσιεργία αποστολής του φακέλου προμήθειας κάδων απορριμάτων στην δικαιοσύνη.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Συνεργοί: Πολλά Ερωτηματικά Και Κωλυσιεργία Στην Υπόθεση Του Επίμαχου Διαγωνισμού

Μια αιχμηρή ανακοίνωση με πολλούς αποδέκτες εξέδωσαν οι “Συνεργοί για την Ηλιούπολη”, ζητώντας εμμέσως εξηγήσεις για την κωλυσιεργία αποστολής του φακέλου προμήθειας κάδων απορριμάτων στην δικαιοσύνη.

Πρόκειται για μια πολύκροτη υπόθεση, στην οποία ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης κατηγόρησε στελέχη της δημοτικής αρχής για έκνομες ενέργειες. Οι Συνεργοί ζητούν άμεση επίλυση του ζητήματος, αφήνοντας αιχμές τόσο κατά του Χατζηδάκη όσο και κατά της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Συνεργών: 

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που γεννιούνται μετά και το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου.

Το έκτακτο αυτό συμβούλιο συγκροτήθηκε μετά από αίτημα όλων των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένων και όλων των δημοτικών συμβούλων που έχουν αποχωρήσει από την παράταξη του δημάρχου Βαλασόπουλου.

Αφορμή στάθηκε μια ανάρτηση στη Διαύγεια, την οποία καταγγέλλουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, ότι παραποιεί τα όσα ειπώθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Να σημειωθεί πως η ανάρτηση στη Διαύγεια εμφανίζεται ως τα πρακτικά του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου.

Ποιά είναι τα ερωτήματα που γεννιούνται από όλη αυτή την ιστορία;

1) Γιατί ο πρώην αντιδήμαρχος, κ.Χατζηδάκης, ενώ αυτός πρώτος μιλάει για έκνομες συμπεριφορές μελών της διοίκησης του Δήμου και της δημοτικής παράταξης που μέχρι πριν λίγες μέρες άνηκε, ποτέ δεν πήγε στον εισαγγελέα να τις καταγγείλει; Μήπως αυτό λέγεται συγκάλυψη έκνομων συμπεριφορών;

2) Γιατί, ενώ υπήρξε και η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, τα στοιχεία της υπόθεσης και οι καταγγελίες του κ. Χατζηδάκη δεν έχουν ακόμη πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης; Ήταν ευθύνη του κ. Βαλασόπουλου αυτό να είχε δρομολογηθεί από την επόμενη κιόλας μέρα του ψηφίσματος. Μήπως το ραντεβού στα κοινά μετερίζια του αγώνα είναι μια δελεαστική πρόταση ή μήπως δεν πρέπει να μπλέκεται στα πόδια μας ο εισαγγελέας; Τι δουλειά έχει με την υπόθεση αυτή η νομική υπηρεσία του Δήμου;

3) Η αντιπολίτευση, επίσης, αν ενδιαφέρεται για τους κατοίκους της περιοχής, δεν είναι αργά να πράξει το αυτονόητο.
Οποιαδήποτε παράταξη μπορεί να πάει τα στοιχεία στη δικαιοσύνη, μιας και από ότι φαίνεται ούτε ο καταγγέλλων, αλλά ούτε και ο καταγγελλόμενος δείχνουν το ανάλογο ενδιαφέρον.

4) Το τελευταίο ερώτημα είναι γιατί αφού τα γράφουμε όλα αυτά, γιατί δεν είμαστε εμείς οι φορείς, οι πολίτες και οι κάτοικοι της περιοχής που θα κάνουμε την καταγγελία; Από την πρώτη στιγμή έχουμε συλλέξει όλα τα στοιχεία των καταγγελιών. Μέσα σε ένα στικάκι υπάρχουν, η δήλωση παραίτησης Χατζηδάκη, η δήλωση του Δημάρχου πριν την συνεδρίαση της τελευταίας Πέμπτης του Οκτωβρίου, το βίντεο όλης της συνεδρίασης, οι δηλώσεις των Συνεργών και όλων των παρατάξεων που εξέδωσαν ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις από διάφορα blog, τα «πρακτικά» της Διαύγειας, η ανακοίνωση καταγγελίας των «πρακτικών», η τελευταία συνεδρίαση και τέλος αυτή η ανακοίνωση μας. Αν έχουμε ξεχάσει κάτι, ζητάμε συγνώμη και να μας επισημανθεί ώστε να το συμπεριλάβουμε.

Δεν θα είμαστε εμείς για την ώρα που θα πάμε σε εισαγγελέα. Έχουμε εμπιστοσύνη στο θεσμικό πλαίσιο, τους δημοτικούς συμβούλους, τις παρατάξεις και στον θεσμό του Δημάρχου. Δεν θα περιμένουμε βέβαια για πάντα. Μέχρι να βγει αυτό το έτος, η υπόθεση θα έχει φτάσει στα χέρια της δικαιοσύνης.

Υ.Γ. Καλή και γρήγορη ανάρρωση στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Κώστα Σεφτελή.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ