Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Aιχμές Του Σωματείου Εργαζομένων Κατά Της Δημοτικής Αρχής Για Την Απεργία

Σε υψηλούς τόνους και με βαριές κατηγορίες κατά της δημοτικής αρχής δημοσιεύθηκε χθες 4/10 η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων για την προχθεσινή απεργία.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Aιχμές Του Σωματείου Εργαζομένων Κατά Της Δημοτικής Αρχής Για Την Απεργία

Σε υψηλούς τόνους και με βαριές κατηγορίες κατά της δημοτικής αρχής δημοσιεύθηκε χθες 4/10 η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων για την προχθεσινή απεργία. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για εκφοβισμό των εργαζομένων και κατηγορεί ευθέως την δημοτική αρχή για προσπάθεια σπασίματος της απεργίας.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των εργαζομένων στη χθεσινή απεργία, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία στο πλαίσιο των Ευρωενωσιακών κατευθύνσεων επιχειρεί να τσακίσει, με το τέλος του χρόνου, τα ΒΑΕ για τους εργαζόμενους στους Δήμους .

Στο πλαίσιο της “κανονικότητας” της ΕΕ και της “νέας εποχής” της καπιταλιστικής ανάπτυξης στο αφήγημα της κυβέρνησης, τα 40 εργατικά ατυχήματα στους δήμους τα δυο τελευταία χρόνια, η κατάργηση των ΒΑΕ είναι το τίμημα ζωής που θα πρέπει να αποδεχτούμε παθητικά ως εργαζόμενοι .

Η απεργία και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε ως εργαζόμενοι για να προστατεύουμε τα δικαιώματα μας και την ίδια την ζωή μας απέναντι στις αντιδραστικές πολιτικές κυβέρνησης – ΕΕ.

Συνάδελφοι – σσες, η συμμετοχή στην απεργία είναι η αγωνιστική απάντηση μας.

Σε κάποιες υπηρεσίες (τεχνικό συνεργείο, συνεργείο αυτοκ., πράσινο κλπ) η συμμετοχή άγγιξε το 100%, ενώ στη καθαριότητα ξεπέρασε το 70%.

Παρά τους μηχανισμούς που στήθηκαν και πάλι από τον διευθυντή καθαριότητας, με τις πλάτες της δημοτικής αρχής, λιγοστοί ήταν οι απεργοσπάστες που έσπασαν την περιφρούρηση της χθεσινής πανελλαδικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ στο γκαράζ του δήμου και βγήκαν συνοδεία περιπολικών! Η ντροπή περίσσεψε και χρειάστηκε την αστυνομία για να κρυφτεί!

Κάλεσαν την αστυνομία για να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους απεργούς που μαζί με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ τους περιφρουρούσαν την ΑΠΕΡΓΙΑ. Μάλιστα ο κατήφορος τους ήταν τέτοιος ώστε να δηλώνουν στην αστυνομία ότι καθημερινά βγαίνουν χωρίς δελτία κίνησης όλοι οι οδηγοί και ότι δεν υπάρχει ωράριο εισαγωγής στη εργασία!!.

Ο δε διευθυντής στη προσπάθεια του να ενισχύσει τον απεργοσπαστικό μηχανισμό ανάγκασε παράνομα επιστάτρια, η οποία ήταν σε αναρρωτική άδεια να ανέβει στο γκαράζ και να δίνει δελτία κίνησης, στα οποία είχε υπογράψει ο ίδιος παράτυπα, ακόμη και στη θέση υπογραφής του τμηματάρχη κίνησης των οχημάτων (κατά δήλωση του).

Μεγάλη η ευθύνη της δημοτικής αρχής που κάνει πλάτες όλο αυτό το διάστημα στο ξεχαρβάλωμα της υπηρεσίας, κατάσταση που δεν θεωρούμαι τυχαία…

Ξεχαρβαλώνουν την υπηρεσία για να εισχωρούν χωρίς αντιστάσεις τα κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και δεν θα διστάσουν να παίξουν ούτε με την ζωή ούτε με τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τέτοιες πρακτικές δεν κάμπτουν τους αγωνιζόμενους συναδέλφους ούτε θα επιτρέψουμε να γίνουν η “καθημερινότητα” στους χώρους δουλειάς.

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας και οργανώνουμε την πάλη μας, απέναντι στην αντιλαϊκή πολίτικη, με επόμενο αγωνιστικό ραντεβού την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 Νοέμβρη.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Aιχμές Του Σωματείου Εργαζομένων Κατά Της Δημοτικής Αρχής Για Την Απεργία
  1. Ο/Η Γιώργος Μπαλτάς λέει:

    Το Σωματείο εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης είναι το μεγαλύτερο-πολυπληθέστερο σωματείο εργαζομένων στην πόλη μας. Παρακολουθώ , κατά κάποιο τρόπο , τα μηνύματα που εκπέμπει με τη μορφή ανακοινώσεων, συνήθως μετά από κάποιες “αγωνιστικές” κινητοποιήσεις – απεργίες. Μου μοιάζουν όλες μεταξύ τους. Copy paste θα έλεγα , τουλάχιστον κατά το περιεχόμενο και τη γλώσσα! Ξεκομμένες από μια “συνδικαλιστική” δράση στενά ή μάλλον αποτελεσματικά δεμένη σε μια “συμμαχία” με την Ηλιουπολίτικη κοινωνία, φαντάζουν αυστηρά συντεχνιακής στόχευσης. Έχουν συμβεί τόσα στη χώρα και πολλά, ακόμα χειρότερα έρχονται. Οι ευθύνες οργανωμένων κοινωνικών συνόλων όπως αυτό των εργαζομένων στο Δήμο,το μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων της Ηλιούπολης, δεν μπορεί να περιορίζονται στις κλασσικές συνδικαλιστικές συμπεριφορές και δράσεις. Οφείλει να αποδείξει πως έχει “συνείδηση” των ευθυνών του και κινείται προς την κατεύθυνση μιας ισχυρής “συμμαχίας” με την Ηλιουπολίτικη κοινωνία!

    Με πολύ αγάπη
    Γιώργος Μπαλτάς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ