Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αλλάζουν Όψη Οι Παιδικές Χαρές Στην Ηλιούπολη (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Μία πολύμηνη προσπάθεια του Δήμου, με στόχο την μαζική αναβάθμιση των παιδικών χαρών με σύγχρονα πρότυπα ασφαλείας.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αλλάζουν Όψη Οι Παιδικές Χαρές Στην Ηλιούπολη (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Ένα φιλόδοξο project βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες στον Δήμο Ηλιούπολης, με τη δημοτική αρχή να προχωρά οργανωμένα στην αναβάθμιση της συντριπτικής πλειονότητας των παιδικών χαρών της πόλης.

Η Ηλιούπολη είναι ένας από τους Δήμους με τις περισσότερες χαρές στη χώρα. Αριθμεί συνολικά 32 ανοικτούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, γεγονός που καθιστούσε τη συντήρηση και την αναβάθμιση τους ένα δύσκολο έργο.

Η ιδέα της μαζικής αναβάθμισης των παιδικών χαρών στην Ηλιούπολη ήταν ένα προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, ήδη από τους πρώτους μήνες της διοίκησης του στο Δήμο. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις ανάγκες της πόλης, μαζί με τους συνεργάτες του σχεδίασαν προσεκτικά ένα μεγάλο έργο αναβάθμισης 20 παιδικών χαρών, αλλάζοντας τους όψη ριζικά και εξοπλίζοντάς τες με σύγχρονα παιχνίδια που συνδυάζουν ψυχαγωγία, παιχνίδι και ασφάλεια.

YouTube video

Προτεραιότητα Η Ασφάλεια

Πρωταρχικό μέλημα της διοίκησης ήταν η πιστοποίηση του συνόλου των παιδικών χαρών από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και η επίσημη αδειοδότηση τους από το υπουργείο Εσωτερικών, μια υποχρέωση που είχε μείνει εκκρεμής.

Μετά από ενέργειες της τεχνικής υπηρεσίας, η πιστοποίηση και η αδειοδότηση έγινε πράξη και έτσι δόθηκε το πράσινο φως για την ανακατασκευή 9 -μέχρι στιγμής- παιδικών χαρών σε όλη την πόλη, οι οποίες τηρούν σε απόλυτο βαθμό όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Όλες οι παιδικές χαρές περνάνε από τον ετήσιο έλεγχο που γίνεται στην αρχή τους έτους καθώς και από διαδικασία πιστοποίησης η οποία γίνεται από ειδικό κλιμάκιο κάθε 15 ημέρες», αναφέρει ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κώστας Σεφτελής. Επίσης, τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου πραγματοποιούν διαρκείς ελέγχους, επεμβαίνοντας σε τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται στις υποδομές, ώστε οι παιδικές χαρές να είναι διαρκώς ασφαλείς για τα παιδιά.

Χαρακτηριστικό είναι πως στις 9 παιδικές χαρές που έχουν ανακαινιστεί έως σήμερα, έχουν αντιακατασταθεί τόσο τα παλαιά δάπεδα με σύγχρονα υλικά που αποσοβούν τον κίνδυνο τραυματισμού, αλλά και με παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί ώστε να θέτουν ως πρωταρχική μέριμνα την ασφαλή ψυχαγωγία των παιδιών. Τέλος, πολύ σημαντική παράμετρος είναι και η αναβάθμιση του φωτισμού στους εν λόγω χώρους: Σε 8 από τις 9 παιδικές χαρές που έχουν παραδοθεί στους πολίτες οι 8 φωτίζονται από ολοκαίνουρια φωτιστικά τύπου LED, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας.

Ελεύθεροι, Ανοικτοί Χώροι Στους Πολίτες

«Μέλημα του δημάρχου ήταν να δώσουμε στους κατοίκους της πόλης μια ασφαλή και ποιοτική επιλογή για την διασκέδαση και ψυχαγωγία των παιδιών τους, δωρεάν», τονίζει ο κ. Σεφτελής, επισημαίνοντας: «Είμαστε σε μια ευλογημένη με ανοικτούς χώρους πόλη, οι οποίοι ωστόσο πρέπει να αναβαθμιστούν και να αποδοθούν στους πολίτες. Αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος και δουλεύουμε συστηματικά για να το κάνουμε πράξη».

Πράγματι, οι 9 παιδικές χαρές που αναβαθμίστηκαν αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή εναλλακτική για την ψυχαγωγία των παιδιών, χωρίς οι γονείς να χρειάζεται να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουν διεξαχθεί στις νέες, ανακαινισμένες πλατείες αναρίθμητα παιδικά party, γεγονός που δικαιώνει τις προσπάθειες των διοικούντων.

11 Επιπλέον Παιδικές Χαρές Στο Πρόγραμμα Αναβάθμισης

Για το επόμενο διάστημα ο Δήμος Ηλιούπολης σχεδιάζει την ανακαίνιση σε 11 παιδικές χαρές. Πιο συγκεκριμένα η μία θα είναι στην κεντρική πλατεία χρηματοδοτούμενη από το πράσινο ταμείο και  θα ακολουθήσουνε άλλες 6 οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής μετά από πρόταση και μελέτη που κατέθεσε ο Δήμος. Τέλος, 4 παιδικές χαρές είναι ενταγμένες στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και πρόκειται σύντομα να μπουν σε διαδικασία αναβάθμισης.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακαινιστεί και έχουν παραδοθεί στους πολίτες οι παιδικές χαρές στο Άλσος Κιντή, στην οδό Σκόπα & Αριστάρχου, στην οδό Κριεζή & Δαμασκηνού δίπλα στο κολυμβητήριο, στην οδό Παπαφλέσσα & Φωκίδος, στο τέρμα της οδού Κιθαιρώνος στην Αγία Μαρίνα, στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας στον Άγιο Κωνσταντίνο, στη οδό Εργατών Τύπου δίπλα στην πλατεία Βεάκη, στην οδό Σ.Λούη & Πινδάρου, στην οδό Νυμφών- Κυπρίων Ηρώων & Αριστομένους στην Αγία Παρασκευή.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τις ήδη ανακαινισμένες παιδικές χαρές:

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Αλλάζουν Όψη Οι Παιδικές Χαρές Στην Ηλιούπολη (ΦΩΤΟ + VIDEO)
  1. Ο/Η Ανδρέας λέει:

    Καλησπέρα σας, σας παρακαλώ όπως ερευνήσετε το θέμα με την εγκατάσταση μετασχηματιστών υψηλής τάσης της ΔΕΗ , στον χώρο που βρίσκεται η παιδική χαρά , στις πλατείες ανεξαρτησίας και πλατεία Αναγνωσταρά . Παρόλες τις επικοινωνίες με τον δήμο δεν έχει δωθεί κάποια λύση. Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ