Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αλλαγές Στις Επιτροπές Του Δήμου Ηλιούπολης – Οι Κερδισμένοι Και Τα Παραλειπόμενα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αλλαγές Στις Επιτροπές Του Δήμου Ηλιούπολης – Οι Κερδισμένοι Και Τα Παραλειπόμενα

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι «δημαιρεσίες» στην Ηλιούπολη, με τους αιρετούς της πόλης να εκλέγουν νέο προεδρείο και να ψηφίζουν νέες επιτροπές, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, δύο χρόνια μετά την ορκομωσία της νέας δημοτικής αρχής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου συμμετείχαν ενεργά στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και ανέδειξαν νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και νέα μέλη στην οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής. Ωστόσο, η διαδικασία είχε κερδισμένους, αδικημένους και ηττημένους, καθώς το νέο θεσμικό πλαίσιο έφερε ανακατατάξεις στη δομή των επιτροπών.

Κερδισμένοι ο Αραμπατζής & Χατζηδάκης – Χωρίς Εκπροσώπηση Η Παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις»

Κερδισμένη από το νέο θεσμικό πλαίσιο είναι η παράταξη του Γαβριήλ Αραμπατζή, καθώς πλέον έχει ψήφο στις επιτροπές και όχι ρόλο απλού παρατηρητή όπως ισχυε μέχρι πρότινος. Ο επικεφαλής της παράταξης θα είναι τακτικό μέλος και στις δύο επιτροπές του Δήμου, με τον κ. Αλέξανδρο Αμουργιανό να τον αναπληρώνει.

Το νέο σύστημα έδωσε τη δυνατότητα σε ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους να μετέχουν στις επιτροπές, κάτι που ωστόσο στέρησε μια θέση από την παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη». Από την συγκεκριμένη ρύθμιση κερδισμένος βγαίνει ο Δήμαρχος, καθώς οι δύο «ανεξάρτητοι» δημοτικοί σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν στις επιτροπές είναι ο Κώστας Καλούδης και η Ιωάννα Σκλαβενίτη, που κατέχουν θέσεις αντιδήμαρχου και ειδικού συμβούλου του Δημάρχου, αντίστοιχα.

Οι «Ηττημένοι»

Η διαδικασία είχε και «ηττημένους», καθώς η παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη», έχασε τη μία από τις δύο έδρες που κατείχε στις επιτροπές. Παρά το γεγονός πως η σχετική ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει πως ο συνδυασμός εξέλεξε 2 στην κάθε επιτροπή, στην ουσία το δεύτερο μέλος είναι αναπληρωματικό, με τους Στάθη Ψυρρόπουλο και Κωστή Παπαδόπουλο να λαμβάνουν τη θέση που αντιστοιχεί στην παράταξη στην οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής, αντίστοιχα.

Όσο για το προεδρείο, τη θέση του μέχρι πρότινος γραμματέα Ανδρέα Τσουκαλά κατέλαβε ο δραστήριος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», Δημήτρης Ταμβάκος.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ