Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αιχμές Για Αδιαφάνεια Στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Ανακοίνωση με ερωτηματικά γύρω από τους προϋπολογισμούς του Μουσείου.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αιχμές Για Αδιαφάνεια Στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Ερωτηματικά και αιχμές γύρω από τη διαχείριση του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολης άφησε με ανακοίνωση του ο Γαβριήλ Αραμπατζής.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω» αφήνει ερωτηματικά για το γεγονός πως ενώ ο προϋπολογισμός του Μουσείου για το 2020 ψηφίστηκε, στον προϋπολογισμό του 2021 όλα τα έξοδα για το 2020 εμφανίζονται μηδενικά, τονίζοντας μάλιστα πως σε σχετικό ερώτημα εκπροσώπου της παράταξης προς τον Δήμαρχο, ουδέποτε δόθηκε απάντηση.

Ο κ. Αραμπατζής αφήνει με αυτό τον τρόπο αιχμές για αδιαφάνεια, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Τελικά φαίνεται ότι ο Δήμαρχος συνεχίζει την ίδια τακτική που ακολουθήθηκε και τα προηγούμενα έτη και δεν επιθυμεί την διαφάνεια», ζητώντας παράλληλα να ακολουθηθεί το διπλογραφικό σύστημα που προβλέπεται από τη νομοθεσία, αλλά και να υπάρξουν έλεγχοι από ορκωτούς λογιστές.

«Ως παράταξη θεωρούμε ότι πρέπει το μουσείο να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να αποτελέσει κάτι περισσότερο από ένα χώρο παρουσίασης εκθεμάτων. Το μουσείο πρέπει να αποτελέσει ένα πόλο έλξης μέσω της ανάδειξής του ως χώρο πολιτισμού, τέχνης, πραγματοποίησης ημερίδων αλλά και της αξιοποίησης του αίθριου χώρου της αυλής του ως χώρου συνάντησης και συζήτησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το θέμα του μουσείου είχε συζητηθεί και σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια, με τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Κοκοτίνη να απευθύνει ερωτήσεις σχετικά με τις ζημιές και τις βλάβες που έχουν υποστεί υποδομές του Μουσείου. Απαντώντας στα εν λόγω ερωτήματα, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως τα προβλήματα θα αποκατασταθούν σύντομα και πως το μουσείο θα είναι πλήρως έτοιμο να υποδεχθεί κόσμο, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ