Facebook Pixel

Τοπικα

«Aεροδιακομιδη Ζωής» Στην Ιταλία Για Έναν 7χρονο Ηλιουπολίτη Για Μεταμόσχευση Καρδιάς

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

«Aεροδιακομιδη Ζωής» Στην Ιταλία Για Έναν 7χρονο Ηλιουπολίτη Για Μεταμόσχευση Καρδιάς

Εσπευσμένα στην Ιταλία μεταφέρθηκε ένας 7χρονος Ηλιουπολίτης, προκειμένου να βρεθεί δότης και να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο μικρός συμπολίτης μας μεταφέρθηκε με μέριμνα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων στο εξειδικεμύνο παιδιατρικό νοσοκομείο Bambino Gesu στην πρωτεύουσα της γειτονικής Ιταλία, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση εφόσον βρεθεί συμβατός δότης. Η αεροδιακομιδή του στην Ρώμη κρίθηκε απαραίτητη λόγω ταχύτατα εξελισσόμενης καρδιακή ανεπάρκεια που εκδήλωσε.

Η αεροδιακομιδη από τον ΕΟΜ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με γιατρούς του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ενώ ο μικρός βρισκόταν καθόλη τη διάρκεια της αποστολής σε ειδικό ασθενοφόρο με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό. Χαρακτηριστικό είναι πως -σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΜ- 7χρονος ασθενής να ενταχθεί σε μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας (ECMO 1 καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού, υπό την παρακολούθηση ειδικών.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ