Facebook Pixel

Επικαιροτητα

3.500 Ευρώ Για Εξοπλισμό Μοτοσυκλετών Που Δεν Υπάρχουν Από Τον Δήμο Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

3.500 Ευρώ Για Εξοπλισμό Μοτοσυκλετών Που Δεν Υπάρχουν Από Τον Δήμο Ηλιούπολης

Σε προμήθεια της τάξης των 3.500 ευρώ προχωρά με διακήρυξη του ο Δήμος Ηλιούπολης, προκειμένου να εξοπλιστεί με μέσα  προστασίας για αναβάτες μοτοσυκλέτας. Η δαπάνη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, καθώς ο δήμος δεν διαθέτει τέτοιου είδους οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η παράταξη “Η Πόλη Που Θέλω” έκανε ερωτήσεις σχετικά με την εν λόγω προμήθεια στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, με τον Δήμαρχο να απαντά πως ο εν λόγω εξοπλισμός (6 κράνη μηχανής, 6 μπουφαν μηχανης, 6 ζευγάρια γάντια μηχανης, 6 ζευγάρια μπότες μηχανης και 6 ζευγάρια ειδικές επιγονατίδες) προορίζεται ως μέσα ατομικής προστασίας για τρίκυκλα που διαθέτει στο στόλο του ο Δήμος Ηλιούπολης.

Ωστόσο, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία, ο Δήμος Ηλιούπολης ναι μεν διαθέτει τρίκυκλα, τα οποία αφενός βρίσκονται για χρόνια σε ακινησία, αφετέρου δεν χρειάζονται εξοπλισμό μοτοσυκλέτας για να οδηγηθούν, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς διαθέτουν προστατευτικό κουβούκλιο. Τα εν λόγω τρίκυκλα, τα οποία είχε προμηθευτεί ο Δήμος το 2012, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου δεν έχουν κινηθεί για αρκετό καιρό, παραμένοντας στην ουσία ανενεργά.

Η απάντηση του Δημάρχου θεωρήθηκε “ανακριβής” από τον Γαβριήλ Αραμπατζή, ο οποίος με ανακοίνωση του εγκαλεί το Δήμαρχο για ασυνέπεια λόγων και ζητά εξηγήσεις για την “άσκοπη”, όπως την χαρακτηρίζει, δαπάνη, ώστε οι δημότες να γνωρίζουν που πηγαίνει μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Ο κ Αραμπατζής, αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του:

«Αμφισβητήσαμε και εξακολουθούμε να αμφισβητούμε την αναγκαιότητα αγοράς του συγκεκριμένου εξοπλισμού ειδικά αυτήν την περίοδο που θα έπρεπε να δοθούν προτεραιότητες για τα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων έναντι του κορωνοϊού. Θα θέλαμε από τη διοίκηση του δήμου να είναι πιο προσεκτικοί ειδικά σε ότι αφορά την διαχείριση χρήματος που προέρχεται από φόρους και τέλη δημοτών».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ