
Τρία μεγάλα καταφύγια φαίνεται πως διαθέτει η Ηλιούπολη, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο όγκο πολιτών σε ενδεχόμενο πολεμικών συγκρούσεων.
Λόγω της κρίσιμης σημασίας τους για την εθνική άμυνα, τα καταφύγια αυτά υπάγονται στον σχεδιασμό και την αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η χωροθέτησή τους έχει γίνει με γνώμονα τη γεωγραφική διασπορά, ώστε να καλύπτονται διαφορετικές περιοχές της πόλης, ωστόσο κάθε πληροφορία γύρω από αυτά χαρακτηρίζεται ως άκρως απόρρητη.
Τα καταφύγια που διαθέτει η Ηλιούπολη είναι 3 και σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο, ο μόνος θεσμικός παράγοντας στην πόλη που γνωρίζει την ύπαρξη και τα σημεία πρόσβασης είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος Ηλιούπολης. Η ενημέρωση πραγματοποιείται μέσω εμπιστευτικού πρωτοκόλλου κατά την παράδοση-παραλαβή της διοίκησης από τον προκάτοχό του, διασφαλίζοντας τη συνέχεια της ενημέρωσης για τις υποδομές ζωτικής σημασίας.
Εκτός από τα καταφύγια πολέμου, στον Δήμο Ηλιούπολης υπάρχουν και 13 ειδικές υποδομές προστασίας από ακραίες φυσικές καταστροφές οι οποίες είναι διαθέσιμες στο https://mysafetyplan.gov.gr/
(Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Κυρίμης)
Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.





….υπάρχουν και 13 ειδικές υποδομές προστασίας από ακραίες φυσικές καταστροφές….
όλες αυτές οι υποδομές είναι πάρκα και γήπεδα. Πως ακριβώς θα προστατευτούμε από τις φυσικές καταστροφές σε ανοικτούς χώρους?
π.χ. βροχή, κρύο. Μόνο για σεισμούς είναι κατάλληλοι αυτοί οι χώροι.
Ας υποθέσουμε ότι ο μόνος που γνωρίζει για τα καταφύγια είναι ο Δήμαρχος.
Αν συμβεί κάτι ξαφνικό πότε θα ενημερωθούν οι πολίτες για το που πρέπει να πάνε? Κατόπιν εορτής?
Αν τύχει μία στραβή θα γίνει τέτοιο φιάσκο που δεν θα έχει προηγούμενο.