Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Ο Γιάννης Πήρε Το Όπλο Του;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ο Γιάννης Πήρε Το Όπλο Του;

Όσοι παρακολούθησαν χθες την εκλογική εκπομπή του Αlpha, θα είδαν πως πέραν από τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους και τα στελέχη των κομμάτων μίλησε και ένας…αυτοδιοικητικός. Όχι, δεν ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ούτε ο Δήμαρχος Αθηναίων, αλλά ο «γείτονας» Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση του κ. Κωσνστατάτου, αλλά και τα όσα είπε δεν είναι τυχαία. Τον τελευταίο καιρό, διάφορα πηγαδάκια στην γειτονική Αργυρούπολη συζητούν πολύ έντονα την επιθυμία του Δημάρχου για το επόμενο πολιτικό του βήμα. Ο ίδιος έχει γράψει ήδη πολλά «χιλιόμετρα» στην αυτοδιοίκηση, διανύοντας την 3η διαδοχική του θητεία στον δημαρχιακό θώκο, έχοντας μεταμορφώσει την πόλη του από ένα περιθωριακό προάστιο σε πόλη-πρωταγωνιστή για όλο το λεκανοπέδιο και έχοντας κάνει τεράστιο έργο στον ΣΠΑΥ και στην προστασία του Υμηττού, με την προσπάθεια του να γίνεται σημείο αναφοράς για την πολιτική προστασία σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο κ. Κωνσταντάτος φαίνεται πως κάνει σταθερά και μεθοδικά βήματα για να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά όχι ακολουθώντας την πεπατημένη, που θέλει επιτυχημένους Δημάρχους να μεταπηδούν στη βουλή. Ο ίδιος είναι άνθρωπος του ρίσκου και των μεγάλων προκλήσεων και όπως φημολογείται έχει βάλει πλώρη για την ηγεσία του «κεντρώου χώρου».

Οι δηλώσεις του, άλλωστε, στο πάνελ ήταν χαρακτηριστικές: «Το πατριωτικό κέντρο έχει χάσει τον προσανατολισμό του». Και αν το καλοσκεφτεί κανείς, τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έρχονται «ταμάμ», καθώς Ανδρουλάκης και Κασσελάκης έδειξαν μια στασιμότητα, χωρίς να καταφέρουν να σπάσουν το ταβάνι που οι ίδιοι έθεσαν.

Ο Κωνσταντάτος ξέρει πως έχει όλο το «πακέτο» που μπορεί -υπό προϋποθέσεις- να «γοητεύσει» το κέντρο. Είναι νέος, επιτυχημένος Δήμαρχος, doer και όχι «thinker» και μπορεί να σταθεί «και στο λιμάνι και στο σαλόνι». Έχει ένσημα στον ιδιωτικό τομέα, γνωρίζει άριστα το παιχνίδι της επικοινωνίας και ξέρει πως «κερδίζει» το κοινό, έχοντας πληθωρική παρουσία, αλλά και «τσαμπουκά» όπου χρειάζεται. Δεν έχει διστάσει να κοντραριστεί ανοιχτά με την κυβέρνηση σε αρκετά θέματα, χωρίς ωστόσο να απολέσει τον σεβασμό πρωτοκλασάτων Υπουργών.

Δεν είναι τυχαία, άλλωστε η πρόσφατη περιοδεία του κ. Κωνστατάτου σε όλη την Ελλάδα, όταν ήταν ακόμα πρόεδρος στον ΣΠΑΥ. Οι επαφές με Δημάρχους, έγιναν μεν στο πλαίσιο της ίδρυσης του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων», ωστόσο ο ίδιος βολιδοσκοπούσε προθέσεις και διαθέσεις.

Οπως φαίνεται, ο Γιάννης πήρε το όπλο του στην κατάλληλη στιγμή, και ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της ευρύτερης κεντροαριστεράς για συνεργασίες και νέο φορέα. Στον Δήμο του έχει κατορθώσει να ενώσει κεντροδεξιους, κεντροαριστερούς και -εσχάτως- ορισμένους αριστερους. Θα το τολμήσει για την κεντρική πολιτική σκηνή;

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης:

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο Γιάννης Πήρε Το Όπλο Του;
  1. Ο/Η Πάνος λέει:

    Δήμαρχος με κάκαλα και όχι κάκαλα Δήμαρχος τρίτη θητεία στην Αργυρούπολη έχει κάνει δουλειά μπράβο του ας παραδειγματιστούν ορισμένοι εδώ στον Δήμο Ηλιούπολης αντί να αρέσκονται σε μεγαλοστομίες και πανηγυρισμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ