Facebook Pixel

Τοπικα

Ηλιούπολη: Η Πρόεδρος Της Ζωοφιλικής Καταγγέλλει Απουσία Προγράμματος Προστασίας Αδέσποτων Από Τον Δήμο (VIDEO)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Η Πρόεδρος Της Ζωοφιλικής Καταγγέλλει Απουσία Προγράμματος Προστασίας Αδέσποτων Από Τον Δήμο (VIDEO)

Σε μία άκρως σοβαρή καταγγελία προχώρησε η πρόεδρος της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης κ. Παπαγιαννοπούλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98,4».

Η πρόεδρος της ΖΕΗΛ, μιλώντας στην Τασούλα Επτακοίλη και την εκπομπή «Αθήνα Με Ουρά», έκανε λόγο για απουσία προγράμματος προστασίας των αδέσποτων της πόλης από τη νέα δημοτική αρχή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στην Ηλιούπολη έχουμε εδώ και πολλά χρόνια τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Έχουμε την τεχνογνωσία και τα εργαλεία και βέβαια άμεση συνεργασία με τον Δήμο, υπό την προϋπόθεση ο Δήμος, οφείλει τουλάχιστον να πληρώνει τους κτηνιάτρους, εφόσον εμείς κάνουμε τη δουλειά του. Ο προηγούμενος Δήμαρχος το έκανε, δυστυχώς από τον καινούριο Δήμαρχο δεν έχουμε δει απολύτως τίποτα. Μετά από πολλά χρόνια δεν υπάρχει πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων στην Ηλιούπολη».

Όπως μάλιστα προσθέτει η πρόεδρος της ΖΕΗΛ, «οι δημότες τηλεφωνούν στον Δήμο μια στείρωση ή μια βοήθεια για να σιτίσουν τις αδέσποτες γάτες της περιοχής και η απάντηση που παίρνουν είναι πως δεν υπάρχει πρόγραμμα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της η κ. Παπαγιαννοπούλου προσέθεσε: «Εμείς ως σωματείο είμαστε 27 χρόνια ενεργοί. Έχουμε καταφέρει να κάνουμε την Ηλιούπολη τον μόνο Δήμο στη χώρα χωρίς ούτε έναν αδέσποτο σκύλο. Με που μας ειδοποιούν για κάποιο περιστατικό εμείς τρέχουμε και κάνουμε τα πάντα: Την περισυλλογή, τη μεταφορά στους κτηνιάτρους με δικά μας οχήματα, τη φιλοξενεία τους, το τσιπάρισμά τους, τα εμβόλια τους, τη στείρωση τους και εννοείται προωθούμε την υιοθεσία τους με αυστηρά κριτήρια. Κάνουμε όλη του δουλειά που έχει υποχρέωση να κάνει ο Δήμος και απλά ζητάμε να καλύπτει τα έξοδα των κτηνιάτρων». Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη της προέδρους της Ζωοφιλικής στο website του Αθήνα 98,4», εδώ.

Ακούστε τα όσα δήλωσε η κ. Παπαγιαννοπούλου:

Η Θέση Της Δημοτικής Αρχής

Για το συγκεκριμένο θέμα είχε τοποθετηθεί η άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα ζωοφιλίας κ. Κλειώ Λουλακάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά στη συνεδρίαση λογοδοσίας πριν λίγες εβδομάδες: «Είμαστε σε διαδικασία συγκρότησης 5μελούς επιτροπής για την παρακολούθηση του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων στην πόλη μας». Δείτε εδώ τα όσα δήλωσε η κ. Λουλακάκη.

Απαντήσεις για το θέμα έδωσε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κομνηνός, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πράγματι το πρόγραμμα βρίσκεται στο τέλος του. Υπήρχε ένα κομμάτι της σύμβασης που πρέπει να εξοφληθεί για να κλείσει το αντικείμενο της συγκεκριμένης σύμβασης και να προχωρήσουμε σε νέο πρόγραμμα. […] Ήδη έχει προχωρήσει η νέα μελέτη για το νέο πρόγραμμα. Στην επόμενη αναμόρφωση (σσ. του προϋπολογισμού) θα γνωρίζουμε και το ακριβές ποσό που μπορεί να διαθέσει ο Δήμος». Δείτε την τοποθέτηση του κ. Κομνηνού, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ