
Στην Ηλιούπολη βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στους Δήμους της Περιφέρειας, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Στάθη Ψυρρόπουλο.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα έργα που εκτελούνται ή έχουν προγραμματιστεί για την πόλη, με συνολικό προϋπολογισμό 17,3 εκατ. ευρώ. Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, στόχος είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων.
Τα 3 Σημαντικά Έργα Που Χρηματοδοτεί Η Περιφέρεια Στην Ηλιούπολη
Το πρώτο σημαντικό έργο που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια έιναι η ανάπλαση στο πάρκο «Χαλικάκι» (5,1 εκατ. ευρώ). Το έργο περιλαμβάνει εκτεταμένες δεντροφυτεύσεις, νέες διαδρομές, χώρους αναψυχής και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, αναψυκτήριο, παιδικές χαρές, κερκίδες και φωτισμό. Προβλέπεται, επίσης, υπαίθριος χώρος στάθμευσης με θέσεις ΑμεΑ και σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η μελέτη για την δημιουργία του νέου βιοκλιματικού πάρκου είναι έτοιμη, ωστόσο εκκρεμεί από τη μεριά της δημοτικής αρχής η απόφαση παραχώρησης της έκτασης από την ΕΤΑΔ, στην οποία ανήκει.
Όσο για τα αντιπλημμυρικά έργα (8,25 εκατ. ευρώ), πρόκειται για ένα έργο που έχει συμπληρώσει 8 χρόνια από την έναρξη του και έχει ξεκινήσει ξανά μετά από μια διακοπή αρκετών χρόνων λόγω προβλημάτων με τον ανάδοχο. Η παρέμβαση αφορά τόσο την Ηλιούπολη όσο και τον Βύρωνα (Καρέας – Αναστάσεως), περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρες στο παρελθόν. Θα κατασκευαστούν τέσσερις συλλεκτήρες μήκους 3,5 χλμ. και έξι δευτερεύοντες αγωγοί, με χρήση μεθόδου μικροσήραγγας (pipe-jacking) στην Κατεχάκη, χωρίς διακοπή της κυκλοφορίας.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης μίλησε και για τη δημιουργία στέγης διαβίωσης ΑμεΑ (3,97 εκατ. ευρώ), η οποία θα δημιουργηθεί σε οικόπεδο 1,1 στρ. του Δήμου θα ανεγερθεί τριώροφο κτήριο για τη φιλοξενία 18 ατόμων με αναπηρία. Το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική 2021-2027».
Οι Βόλτα Χαρδαλιά-Ψυρρόπουλου Στην Πόλη Και Οι Δηλώσεις Τους

Οι δύο αιρετοί βρέθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης όπου θα πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας, με τον κ. Χαρδαλιά να δηλώνει: «Το όραμά μας είναι ξεκάθαρο: έργα ουσίας που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και υλοποιούνται άμεσα, με διαφάνεια και σε συνεργασία με τους Δήμους».
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Στάθης Ψυρρόπουλος σημείωσε: «Συζητήσαμε με τον Περιφερειάρχη καίρια ζητήματα για την πόλη, όπως η ανάπλαση στο ‘Χαλικάκι’, η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και τα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ έχουμε τη διαβεβαίωση για στήριξη της Περιφέρειας και στα εκπαιδευτικά μας συγκροτήματα».
Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Περιφερειάρχη:





Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.




