Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ανοίγει Η Πλατφόρμα Για Τα Vouchers Κοινωνικoύ Τουρισμού – Οι Δικαιούχοι & Η Διαδικασία

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ανοίγει Η Πλατφόρμα Για Τα Vouchers Κοινωνικoύ Τουρισμού – Οι Δικαιούχοι & Η Διαδικασία

Το απόγευμα της Δευτέρας 3/6 θα ανοίξει η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τη δήλωση συμμετοχών στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού εργαζομένων και ανέργος για την περίοδο 2024-2025.

Το πρόγραμμα ξεκινά την 1η Ιουλίου 2024 και αφορά σε 300.000 επιταγές συνολικού ποσού 50 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατα 43% σε σχέση με πέρυσι. Αφορά επιδότηση ενός πολύ μεγάλου μέρους των διανυκτερεύσεων που θα πραγματοποιήσουν οι δικαιούχοι σε προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, με τη ΔΥΠΑ να καλύτει έως 6 διανυκτερεύσεις ανά δικαιούχο.

10 Δωρεάν Ημέρες Διακοπών Σε Περιοχές Που Έχουν Πληγεί Από Καταστροφές

Το πρόγραμμα επιδότησης μπορεί να φτάσει τις 10 δωρεάν ημέρες διαμονής εαν οι δικαιούχοι επιλέξουν ως προορισμό τη Λέρο, τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω και την Σάμο, ενώ το συγκεκριμένο όριο αυξάνεται στις 12 ημέρες, για τους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και του Έβρου, μπορούν να στο οποίο εφέτος προστίθεται η Θεσσαλία.

Οι Δικαιούχοι & Τα Εισοδηματικά Κριτήρια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, με το όριο για τους μακροχρόνια άνεργους να διαμορφώνεται στα 16.000 για άγαμους, 24.000 ευρώ για έγγαμους (προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ/παιδί) και στις 29.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες.

Για το 2024, δικαιούχοι είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους εδώ, χρησιμοποιώντας κωδικούς TAXIS.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ