Facebook Pixel

Παραδημοτικα

To Παρασκήνιο Πίσω Από Το Διαδημοτικό Κοιμητήριο Στην Ηλιούπολη

Ρεπορτάζ για την ιστορία πίσω από την ιδέα του διαδημοτικού κοιμητηρίου στην Ηλιούπολη.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

To Παρασκήνιο Πίσω Από Το Διαδημοτικό Κοιμητήριο Στην Ηλιούπολη

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν πληροφορίες που μετέφεραν στο ilioupolinews.gr υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Αλίμου καθώς και εν ενεργεία αιρετοί γύρω από το ζήτημα του διαδημοτικού κοιμητηρίου.

Όπως αναφέρουν οι πηγές του ilioupolinews.gr, αμέσως μετά την αλλαγή σκυτάλης της ιδιοκτησίας του κτήματος Γερουλάνου (Τραχώνων) , η δημοτική αρχή ξεκίνησε άτυπες επαφές με την εταιρεία «Σκλαβενίτης», που ήταν πλέον ο νέος ιδιοκτήτης, ώστε να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο θέμα παραχώρησης στρεμμάτων για τη δημιουργία κοιμητηρίου. Ο τότε νεοεκλεγείς δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης είχε δεσμευτεί για εξεύρεση λύσης στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης δημοτικού κοιμητηρίου και το κτήμα Γερουλάνου έμοιαζε η ιδανική λύση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Δήμος Aλίμου και εταιρεία είχαν προχωρημένες συζητήσεις για το θέμα, οι οποίες  ωστόσο «σκόνταψαν» στην κοινή γνώμη της πόλης. Μια μεγάλη μερίδα δημοτών «ξεσηκώθηκε» όταν διέρρευσαν τα σχέδια της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία κοιμητηρίου στην περιοχή, γεγονός που ώθησε την διοίκηση του Δήμου Αλίμου στο να «παγώσει» το θέμα, χωρίς ωστόσο να πάψει να αναζητεί διαρκώς λύση για το μεγάλο πρόβλημα της πόλης, καθώς ήταν «προσωπικό στοίχημα» του νέου δημάρχου.

Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους. Ο Άλιμος στράφηκε προς την Ηλιούπολη, με την πρόταση να δημιουργηθεί διαδημοτικό κοιμητήριο. Οι αντιδράσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι έντονες, με την αντιπολίτευση να ακυρώνει  -προς το παρόν- κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του site μας, το ζήτημα για τη δημιουργία κοιμητηρίου εντός της επένδυσης για τον Άλιμο ξαναέρχεται στο προσκήνιο, καθώς στελέχη της Lamda Development αντιλαμβάνονται πως η «νέα πόλη» που θα χτιστεί στο παραλιακό μέτωπο, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στους γύρω Δήμους. Έτσι, φημολογείται πως η λύση ενός νεκροταφείου εντός της επένδυσης ξαναμπαίνει δυνατά στο παιχνίδι, καθώς η εταιρεία δεν θέλει «δυσαρεστημένους» στη γειτονιά της.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

2 σχόλια στο άρθρο “To Παρασκήνιο Πίσω Από Το Διαδημοτικό Κοιμητήριο Στην Ηλιούπολη
  1. Ο/Η πανος τότσικας λέει:

    Επιτέλους, μια καλή είδηση , αν επιβεβαιωθεί, που αποδεικνύει ότι ο φερόμενος ως “επενδυτής” (Λάτσης κλπ) δεν είναι πανίσχυρος, όπως εμφανίζονταν και ότι αναγκάζεται να υποχωρεί ύστερα από τις κοινωνικές διεκδικήσεις.

  2. Ο/Η πανος τότσικας λέει:

    Πάνος Τότσικας
    Επιτέλους, μια καλή είδηση , αν επιβεβαιωθεί, που αποδεικνύει ότι ο φερόμενος ως “επενδυτής” (Λάτσης κλπ) δεν είναι πανίσχυρος, όπως εμφανίζονταν και ότι αναγκάζεται να υποχωρεί ύστερα από τις κοινωνικές διεκδικήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ